Tento mimořádně lahodný salát se rychle připraví a je z něj kompletní jídlo. Můžete ho podávat k obědu nebo večeři, ale i na sváteční stůl. Všichni se vás budou ptát na jeho recept. Doporučujeme vám to udělat.
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1 čajová lžička sušených bylinek
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1/4 lžičky granulovaného česneku
- 1 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
- 1 čerstvá okurka
- 1 kuřecí prso (vařené);
- 1/2 červené papriky (pokud je paprika malá, použijte ji celou);
- 2 lžíce fermentované zakysané smetany
- 1 lžička hořčice
Jak budeme postupovat:
1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte sůl podle chuti, sušené bylinky, mletou kurkumu a granulovaný česnek (nebo použijte koření, které máte rádi). Šlehejte metličkou dohladka.
2. Rozpálenou pánev vymažte lžící oleje. Vlijte na něj rozšlehaná a ochucená vejce a rovnoměrně je rozetřete. Smažte 2 minuty na mírném ohni pod pokličkou.
3. Poté omeletu otočte na druhou stranu a smažte další 1 minutu (rovněž pod pokličkou).
4. Nechte omeletu vychladnout. Poté je srolujte do rolády a nakrájejte na tenké proužky.
5. Nakrájejte okurku na krátké tenké proužky.
6. Uvařené maso nakrájejte na malé kousky.
7. Papriku nakrájejte na kostičky.
8. Všechny připravené ingredience vložte do hluboké mísy.
9. Připravte dresink: Zkvašenou zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí a mletým černým pepřem podle chuti.
10. Salát podle chuti osolte a pokapejte připravenou zálivkou. Dobře promíchejte.
11. Salát podávejte s velkou chutí!