Mimořádně chutný salát připravený z jednoduchých surovin za 10 minut

Tento mimořádně lahodný salát se rychle připraví a je z něj kompletní jídlo. Můžete ho podávat k obědu nebo večeři, ale i na sváteční stůl. Všichni se vás budou ptát na jeho recept. Doporučujeme vám to udělat.

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • 1 čajová lžička sušených bylinek
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1/4 lžičky granulovaného česneku
  • 1 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
  • 1 čerstvá okurka
  • 1 kuřecí prso (vařené);
  • 1/2 červené papriky (pokud je paprika malá, použijte ji celou);
  • 2 lžíce fermentované zakysané smetany
  • 1 lžička hořčice

Jak budeme postupovat:

1. Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte sůl podle chuti, sušené bylinky, mletou kurkumu a granulovaný česnek (nebo použijte koření, které máte rádi). Šlehejte metličkou dohladka.

2. Rozpálenou pánev vymažte lžící oleje. Vlijte na něj rozšlehaná a ochucená vejce a rovnoměrně je rozetřete. Smažte 2 minuty na mírném ohni pod pokličkou.

Zdroj: retete-usoare.eu

3. Poté omeletu otočte na druhou stranu a smažte další 1 minutu (rovněž pod pokličkou).

Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nechte omeletu vychladnout. Poté je srolujte do rolády a nakrájejte na tenké proužky.

Zdroj: retete-usoare.eu

5. Nakrájejte okurku na krátké tenké proužky.

Zdroj: retete-usoare.eu

6. Uvařené maso nakrájejte na malé kousky.

Zdroj: retete-usoare.eu

7. Papriku nakrájejte na kostičky.

Zdroj: retete-usoare.eu

8. Všechny připravené ingredience vložte do hluboké mísy.

Zdroj: retete-usoare.eu

9. Připravte dresink: Zkvašenou zakysanou smetanu smíchejte s hořčicí a mletým černým pepřem podle chuti.

Zdroj: retete-usoare.eu

10. Salát podle chuti osolte a pokapejte připravenou zálivkou. Dobře promíchejte.

11. Salát podávejte s velkou chutí!

Zdroj: retete-usoare.eu