Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Vyzkoušejte recept na jednoduchou a rychlou domácí pizzu s oblíbenými přísadami. Naplní vaši kuchyni skvělou vůní grilovaného sýra a uzeného masa!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 160 g hladké mouky (1 hrnek 250 ml)
- 100 ml teplé vody
- 2 g sušeného droždí nebo 6 g čerstvého droždí
- 1/2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1/2 sklenice oleje
Pro náplň:
- 100 ml fermentované smetany
- 1 vejce
- 50 g sýra
- 50 g salámu (šunka, slanina, žampiony, vařené nebo smažené kuře)
- 1 lžíce oleje
- 1/2 cibule
- sůl a pepř
- zelenina (kopr, petržel)
Jak budeme postupovat:
t
1.Připravte si těsto. Do mísy dejte droždí a cukr. Přilijte teplou vodu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Směs nechte 10-15 minut působit.
2.Poté přidejte olej a sůl.
3.Po malých dávkách přidávejte mouku a těsto hněťte nejprve v míse, poté na pomoučeném válu asi 5 minut. V případě potřeby posypte povrch ještě moukou. Těsto by mělo být měkké a nelepivé.
4.Těsto vložte do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte asi 30 minut odpočinout.
5.Připravte náplň. Salám nakrájejte na tenké plátky, sýr nastrouhejte na malém struhadle, cibuli nakrájejte na půlkolečka a pak na čtvrtky.
6.Rozbijte vejce do mísy, jemně je rozšlehejte vidličkou, přidejte hustou smetanu (ujistěte se, že není řídká) a dobře promíchejte.
7.Přidejte cibuli, salám a sýr. Promíchejte a dochuťte pepřem a případně solí, ale buďte opatrní, protože salám a sýr jsou již osolené.
8.Nakonec přilijte olej a promíchejte. Volitelně můžete přidat také prolisovaný česnek.
9.Na pomoučeném stole těsto trochu propracujeme, rozdělíme ho na 2 části a vyválíme 2 tenké vršky.
10.Přeneste pláty těsta na plech vyložený pečicím papírem a vytvarujte okraje.
11.Náplň rovnoměrně rozetřete.
12.Vložte plech na 10-15 minut do trouby předehřáté na 240 °C.
13.Zeleninu nakrájejte a posypte jí pizzu.
Přejeme vám dobrou chuť.