Název hummus pochází z tureckého slova humus, které je zase odvozeno od arabského slova himmas – cizrna.
Hlavní složkou je již zmíněná cizrna doplněná pastou tahini, citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem a kořením. Pojďme si ukázat recept.
Domácí hummus
Co budeme potřebovat:
- 1 plechovka sterilované cizrny
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce pasty tahini
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
Vložte všechny ingredience kromě olivového oleje do mixéru a rozmixujte. Nakonec za stálého míchání přidejte olej. Pokud je hummus příliš hustý, přidejte během mixování trochu vody. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na hummus zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také: 20+ nápadů jak servírovat obložené mísy pro návštěvu.