Bábovka je česká klasika, která ne zřídkakdy zachrání neohlášenou a nečekanou návštěvu. Tato bábovka s kondenzovaným mlékem a rozinkami je měkká, nadýchaná, vláčná a lahodná. Je to rychlé a snadné!
Co budeme potřebovat:
- 100 g měkkého másla (při pokojové teplotě)
- 380 g kondenzovaného mléka
- 4 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 100-150 g rozinek + 1 lžíce mouky (nepovinné)
- rozpuštěná čokoláda nebo moučkový cukr – na ozdobu (nepovinné)
Jak budeme postupovat:
1.Měkké máslo a špetku soli šlehejte několik minut mixérem na vysoké otáčky, dokud nezískáte nadýchanou bělavou směs.
2.Postupně přidávejte (jedno po druhém) vejce a pokaždé míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
3.Přidejte kondenzované mléko. Velmi dobře promíchejte.
4.Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Nejprve promíchejte lžící (aby se mouka nerozsypala po celé pracovní ploše) a nakonec těsto vyšlehejte mixérem tak, aby bylo homogenní a bez hrudek.
5.Rozinky propláchněte horkou vodou a osušte je papírovými utěrkami. Obalte je v mouce a přidejte do těsta. Dobře promíchejte.
6.Těsto přeneste na máslem vymazaný plech. Rovnoměrně rozetřete.
7.Bábovku pečte 40-45 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
8.Nechte těsto mírně vychladnout a pak ho opatrně vyklopte na talíř. Počkejte, až zcela vychladne.
9.Pokud chcete, můžete posypat moučkovým cukrem nebo pokapat rozpuštěnou čokoládou.
Přejeme vám i vašim blízkým příjemné chvíle!