Velikonoční lahodná bábovka v čokoládě, která skvěle doplní šálek kávy. Moje babička každoročně na Velikonoce peče tuto bábovku. Nakonec jsem ji požádala o recept a udělala si ho doma. Je prostě vynikající a jeho chuť mi připomíná dětství.
Co budeme potřebovat:
- 0,5 šálku pšeničné mouky
- 0,5 šálku bramborové mouky
- 2 smetanové pudinky (po 40 g)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 3 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
- 0,5 kostky másla nebo margarínu
- 1 šálek cukru krupice
- 0,5 šálku 30 % smetany
+ dekorace
- moučkový cukr NEBO 100 g hořké čokolády a 100 ml 30% smetany
Jak budeme postupovat:
1. Máslo utřete s cukrem.
2. Za stálého míchání přidávejte po jednom žloutku.
3. Po částech přilévejte smetanu a průběžně míchejte.
4. Postupně přidejte obě mouky, prášek do pečiva a pudinkový prášek.
5. Bílky vyšlehejte se špetkou soli do tuha.
6. Přidejte bílky do těsta a promíchejte lžící.
7. Plech vymažte máslem a vysypte strouhankou.
8. Těsto nalijte do formy a vložte do trouby předehřáté na 180 °C na přibližně 45-55 minut.
9. Povrch posypeme moučkovým cukrem nebo ozdobíme čokoládovou polevou. Používám 100 g hořké čokolády rozehřáté se 100 ml 30% smetany.
VIDEO RECEPT ZDE:
Přejeme Vám dobrou chuť.