Ingredience tohoto jednoduchého, chutného a pikantního salátu se výborně kombinují (chuťově) a vzájemně doplňují. Můžete ho připravit k svátečnímu jídlu nebo k běžné večeři. Tento velmi chutný vrstvený salát vás okouzlí.
Co budeme potřebovat:
- jedna okurka
- 300 g uzeného salámu
- 3 vařená vejce
- 200 g surimi tyčinek
- jedna konzerva kukuřice cukrové
- zelená cibule – podle chuti
- majonéza – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte okurku (malý kousek si nechte na ozdobu salátu) a uzený salám na krátké tenké proužky.
2. Uvařená vejce protáhněte velkým struhadlem.
3. Nakrájejte tyčinky surimi na malé kousky.
4. Nakrájejte ocásky zelené cibule.
5. Kukuřici přendejte do cedníku a počkejte, až z ní odteče všechna tekutina.
6. Sestavení salátu na talíři, uvnitř kruhu: rovnoměrně rozložte proužky salámu na talíř a potřete je trochou majonézy (můžete ji použít jako mřížku).
7. Druhou vrstvu tvoří proužky okurky. Nezapomeňte ji potřít majonézou.
8. Okurkovou vrstvu posypeme zelenou cibulkou (část si necháme na ozdobu salátu).
9. Čtvrtá vrstva: kukuřici potřete majonézou.
10. Pátá vrstva: kousky surimi potřené majonézou.
11. Šestá vrstva: strouhaná vejce.
12. Na povrch salátu naneste pěknou krajkovou mřížku majonézy.
13. Ozdobte nakrájenou zelenou cibulkou a půlměsíčky okurky (my jsme dodatečně přidali několik lístků čerstvé petrželky).
14. Salát dejte na 2-3 hodiny do lednice, aby ztuhl. Pak opatrně odstraňte kroužek kolem něj.
Přejeme vám dobrou chuť!