Po zabijačkových hodech jsem dostal chuť na něco bezmasého. Už dříve jsem si na internetu vyhlédl jeden recept se žampiony a sušenými houbami. Těch mám po uplynulé sezóně nasušených dost, takže je alespoň takto zužitkuji. Recept je jednoduchý, levný a přitom velmi chutný. Pojďme na to – lahodná houbová omáčka z lesních hub. Výsledek stojí za to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Houbová omáčka z lesních hub
Co budeme potřebovat:
- 500 g lesních hub
- 1 ks cibule
- 2 lžíce másla
- 100 g taveného sýra
- 50 g Nivy
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 ml mléka
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru krupice
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti citronová šťáva
Jak budeme postupovat:
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
- Na pánvi rozpusťte máslo a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené houby.
- Poté přidejte tavený sýr a nivu – nechte ji rozpustit a přilijte smetanu ke šlehání.
- Podle chuti přidejte cukr, sůl, mletý černý pepř a citronovou šťávu.
- Nakonec v mléce rozšlehejte 2 až 3 lžíce mouky a za stálého míchání vlijte do omáčky. Omáčku nechte chvíli povařit a odstavte. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na houbovou omáčku z lesních hub zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na houbové karbanátky bez masa jsou na pánvi hotové za 15 minut! Jejich lahodné chuti neodoláte!