Lahodná houbová omáčka z lesních hub – výsledek stojí za to!

Po zabijačkových hodech jsem dostal chuť na něco bezmasého. Už dříve jsem si na internetu vyhlédl jeden recept se žampiony a sušenými houbami. Těch mám po uplynulé sezóně nasušených dost, takže je alespoň takto zužitkuji. Recept je jednoduchý, levný a přitom velmi chutný. Pojďme na to – lahodná houbová omáčka z lesních hub. Výsledek stojí za to!

Houbová omáčka z lesních hub
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Houbová omáčka z lesních hub

Co budeme potřebovat:
  • 500 g lesních hub
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 100 g taveného sýra
  • 50 g Nivy
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička cukru krupice
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti citronová šťáva


Jak budeme postupovat:

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Na pánvi rozpusťte máslo a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte očištěné a na tenké plátky nakrájené houby.
  • Poté přidejte tavený sýr a nivu – nechte ji rozpustit a přilijte smetanu ke šlehání.
  • Podle chuti přidejte cukr, sůl, mletý černý pepř a citronovou šťávu.
  • Nakonec v mléce rozšlehejte 2 až 3 lžíce mouky a za stálého míchání vlijte do omáčky. Omáčku nechte chvíli povařit a odstavte. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na houbovou omáčku z lesních hub zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na houbové karbanátky bez masa jsou na pánvi hotové za 15 minut! Jejich lahodné chuti neodoláte!