Kuřecí prsa v pikantní kari omáčce se na jedné pánvi uvaří za 35 minut. Jsou křehká, lehká, lahodná, chutná a může se podávat s jakoukoli přílohou, i když se obvykle jí s rýží. Můžete použít kuřecí prsa i kuřecí stehna. Pokud nemáte sladkou smetanu (v původním receptu je použito kokosové mléko), troufněte si ji nahradit zakysanou smetanou (aby nebyla příliš kyselá) v kombinaci s trochou vody.
Co budeme potřebovat:
- 700 g kuřecích prsou (jedno kuřecí prso)
- 250 g sladké papriky (jedna velká paprika)
- 10 g česneku (2 stroužky)
- 250 g cibule (3 střední cibule)
- 30 ml rafinovaného slunečnicového oleje (2 polévkové lžíce)
- 480 ml smetany na vaření 20%
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce směsi kari koření (nebo podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na tenké půlměsíčky.
2. Česnek rozmělněte.
3. Do rozehřáté pánve nalijte olej. Přidejte prolisovaný česnek a za stálého míchání smažte jednu minutu.
4. Do pánve přidejte cibuli. Za častého míchání smažte česnek 5 minut, dokud nezačne hnědnout, na mírném ohni.
5. Kuřecí prsa nakrájejte na kousky (lehce zmražené maso se lépe krájí).
6. Do pánve přidejte maso a rozprostřete ho po povrchu cibule. Nechte ji trochu prohřát, nemíchejte.
7. Poté vmíchejte maso, cibuli a česnek. Smažte 10 minut na mírném ohni. Podle chuti osolte a opepřete mletým černým pepřem.
8. Očistěte sladkou papriku od stopky, semen a žeber. Nakrájejte je na kousky velikosti kousků masa. Přidejte ji na pánev a za pravidelného míchání vše 5 minut vařte.
9. Smíchejte směs kari koření s částí sladké smetany. Přidejte ji do pánve a poté přilijte zbývající smetanu. Míchejte.
10. V případě potřeby můžete omáčku zředit horkou vodou, aby měla požadovanou konzistenci.
11. Maso dusíme v omáčce 10 minut přikryté a pravidelně mícháme.
12. Kuře v kari omáčce podávejte s rýží nebo jinou přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám dobrou chuť!