Hrachovo-vajíčková pomazánka

Chutná svačinka pro vaše školáky? Tak potom naše hrachovo-vajíčková pomazánka, která je nejen zdravá, ale chutná i neodolatelně.

Hrachovo-vajíčková pomazánka
Zdroj: karolina-wojciga.smaczneblogi.pl
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Hrachovo-vajíčková pomazánka

Co budeme potřebovat:
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 ks vejce
  • 150 g taveného sýra
  • 50 g sýra Niva
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Mražený hrášek vložte do vroucí osolené vody a nechte několik minut povařit. Slijte je a zchlaďte v ledové vodě.
  • Uvařte vejce natvrdo.
  • Uvařená vejce oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Uvařený hrách rozmixujte nebo rozmačkejte vidličkou.
  • Vložte do mísy rozmačkaný hrách, nadrobno nakrájená vejce, rozdrobenou nivu a tavený sýr. Vše dobře promíchejte a dochuťte solí a mletým černým pepřem. Hotovo!

Sdílejte tento recept na hrachovo-vajíčkovou pomazánku i Vašim přátelům! Doporučujeme: Lahodná domácí papriková pomazánka na toasty, pod maso nebo do jiných pomazánek.