Rychlý brynzovo-špenátový koláč – neodolatelná kombinace chutí!

Listové těsto zapečené s jemným špenátovým pestem a zakysanou smetanou, korunované čerstvou brynzou… Přesně takový je dnešní rychlý brynzovo-špenátový koláč. Neodolatelné!

Rychlý brynzovo-špenátový koláč
Zdroj: mouthhalffull.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Rychlý brynzovo-špenátový koláč

Co budeme potřebovat:

  • 1 bal. listové těsto
  • 2 PL olivový olej
  • 1 kelímek zakysaná smetana
  • 1 balíček mladý špenát
  • 2 ks česnek
  • 100 g brynza
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř
  • podle chuti čerstvé bylinky


Jak budeme postupovat:

  • Formu na koláč vymažte 1 lžící olivového oleje.
  • Listové těsto rozválejte na kruh o průměru asi o 2 cm větším, než je průměr formy, a vyložte jím boky a okraj formy.
  • Těsto potřete zakysanou smetanou a lehce osolte a opepřete.
  • Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do mixéru. Přidáme česnek, 1 PL oleje, sůl a pepř. Vše spolu rozmixujeme a navrstvíme na zakysanou smetanu.
  • Takto navrstvený koláč pečeme v troubě asi 25 minut při 180 °C.
  • Ještě na horký koláč pak rozdrobíme brynzu, přidáme celé bylinky podle chuti a můžeme podávat.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na brynzovo-špenátový koláč zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na krásně barevné špenátové palačinky s cottage sýrem a sušenými rajčaty.