Listové těsto zapečené s jemným špenátovým pestem a zakysanou smetanou, korunované čerstvou brynzou… Přesně takový je dnešní rychlý brynzovo-špenátový koláč. Neodolatelné!

Rychlý brynzovo-špenátový koláč
Co budeme potřebovat:
- 1 bal. listové těsto
- 2 PL olivový olej
- 1 kelímek zakysaná smetana
- 1 balíček mladý špenát
- 2 ks česnek
- 100 g brynza
- podle chuti sůl, mletý černý pepř
- podle chuti čerstvé bylinky
Jak budeme postupovat:
- Formu na koláč vymažte 1 lžící olivového oleje.
- Listové těsto rozválejte na kruh o průměru asi o 2 cm větším, než je průměr formy, a vyložte jím boky a okraj formy.
- Těsto potřete zakysanou smetanou a lehce osolte a opepřete.
- Špenátové listy omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a vložíme do mixéru. Přidáme česnek, 1 PL oleje, sůl a pepř. Vše spolu rozmixujeme a navrstvíme na zakysanou smetanu.
- Takto navrstvený koláč pečeme v troubě asi 25 minut při 180 °C.
- Ještě na horký koláč pak rozdrobíme brynzu, přidáme celé bylinky podle chuti a můžeme podávat.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na brynzovo-špenátový koláč zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na krásně barevné špenátové palačinky s cottage sýrem a sušenými rajčaty.