Sladký cibulový džem s medem a pivem – džem nemusí být pouze ovocný!

Džem nemusí být vždy jen ovocný. Tentokrát si zkuste připravit tento cibulový džem s medem a pivem, který najde široké uplatnění v každé kuchyni. Skvěle chutná s chlebem, ale hodí se i k hamburgeru nebo hotdogu.

sladký cibulový džem s medem a pivem – džem nemusí být pouze ovocný!
Zdroj: cuisineaz.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Cibulový džem s medem a pivem

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg cibule
  • 1 PL olivový olej
  • 125 ml med
  • 125 ml jablečný ocet
  • 125 ml pivo
  • 1 ČL sůl
  • 1/2 ČL mletý černý pepř


Jak budeme postupovat:

  • Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
  • Do hrnce nebo na pánev dejte olivový olej a osmažte na něm cibuli dozlatova.
  • Poté přidejte med, jablečný ocet a pivo. Promíchejte a zredukujte na minimum.
  • Nakonec je podle chuti osolte a opepřete. Promíchejte a krátce prohřejte.
  • Horkým džemem naplňte menší sklenice a ihned je uzavřete víčkem. Naplněné sklenice zabalte do deky a nechte zcela vychladnout.
  • Skladujte na chladném a tmavém místě. Po otevření skladujte v chladničce.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento inspirativní recept na cibulový džem s medem a pivem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na Cibulové placky – Křupavé placičky s cibulí, šunkou a sýrem připravené za 10 minut.