Nemůžete se rozhodnout, co uvařit k obědu? Jednoduchá odpověď. Připravte si chutný černohorský řízek se sýrem, ukrytý v bramborovém těstě.

Černohorský řízek se sýrem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová karé
- 500 g brambory
- 2 ks vejce
- 3 ks česnek
- 1 ks cibule
- 3 PL hladká mouka
- podle chuti sůl
- podle chuti mletý černý pepř
- podle chuti mletý kmín
- podle chuti majoránka
- olej na smažení
- hladká mouka na obalování
- strouhaný sýr na posypání
Jak budeme postupovat:
- Maso nakrájejte na plátky, lehce naklepejte a poté osolte a opepřete.
- Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno a smíchejte s 1 vejcem.
- Brambory nastrouhejte najemno, přidejte rozmixovanou cibuli a česnek, vejce, mouku a podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a majoránku. Vše dobře promíchejte.
- Mouku přidávejte postupně – můžete přidávat nebo ubírat podle potřeby.
- Plátky masa obalte v hladké mouce a poté v bramborovém těstíčku. Připravené řízky osmažte na rozpáleném oleji. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na černohorský řízek se sýrem zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Vyzkoušejte také pečené brambory se slaninou!