Skořicové šneky považuji za typ sladkostí, které se těžko odmítají. Jsou ideální k snídani, svačině, jako dezert po obědě, ke kávě… nebo jen tak, protože na ně máte chuť. Výhodou šneků z listového těsta se skořicí je, že recept lze upéct během chvilky a člověk potřebuje jen několik málo ingrediencí. Nicméně chutný výsledek je zaručen. Skoro jako od babičky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Skořicové šneky z listového těsta
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček válcované listové těsto
- 1 balíček vanilkový cukr
- 2 PL hnědý cukr
- 2 KL mletá skořice
- 60 g máslo
- vejce na potírání
Jak budeme postupovat:
- Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
- Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. V míse smíchejte vanilkový a hnědý cukr s mletou skořicí.
- Rozválené listové těsto potřete polovinou másla a posypte směsí skořice a cukru. Těsto přeložte na polovinu, aby zakrylo náplň.
- Naplněné těsto nakrájejte na 8 dlouhých pruhů. Každou z nich stočte do spirály a pak srolujte do šneka.
- Skořicové šneky položte na plech vyložený pečicím papírem a každého potřete rozšlehaným vejcem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
- Po upečení nechte vychladnout na mřížce.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na skořicové šneky z listového těsta i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na pomerančové tiramisu ve sklenici – na první pohled vás zaujmou, po ochutnání získají!