Křehké skořicové šneky z listového těsta – láska na první ochutnání!

Skořicové šneky považuji za typ sladkostí, které se těžko odmítají. Jsou ideální k snídani, svačině, jako dezert po obědě, ke kávě… nebo jen tak, protože na ně máte chuť. Výhodou šneků z listového těsta se skořicí je, že recept lze upéct během chvilky a člověk potřebuje jen několik málo ingrediencí. Nicméně chutný výsledek je zaručen. Skoro jako od babičky!

křehké skořicové šneky z listového těsta – láska na první ochutnání!
Zdroj: kotiliesi.fi
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Skořicové šneky z listového těsta

Co budeme potřebovat:
  • 1 balíček válcované listové těsto
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 PL hnědý cukr
  • 2 KL mletá skořice
  • 60 g máslo
  • vejce na potírání


Jak budeme postupovat:

  • Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  • Rozpusťte máslo a nechte ho vychladnout. V míse smíchejte vanilkový a hnědý cukr s mletou skořicí.
  • Rozválené listové těsto potřete polovinou másla a posypte směsí skořice a cukru. Těsto přeložte na polovinu, aby zakrylo náplň.
  • Naplněné těsto nakrájejte na 8 dlouhých pruhů. Každou z nich stočte do spirály a pak srolujte do šneka.
  • Skořicové šneky položte na plech vyložený pečicím papírem a každého potřete rozšlehaným vejcem.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut.
  • Po upečení nechte vychladnout na mřížce.

Přejeme dobrou chuť!

křehké skořicové šneky z listového těsta – láska na první ochutnání!
Zdroj: kotiliesi.fi

Sdílejte tento inspirativní recept na skořicové šneky z listového těsta i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na pomerančové tiramisu ve sklenici – na první pohled vás zaujmou, po ochutnání získají!