Výborná italská boloňská omáčka, kterou můžete obohatit své oblíbené těstoviny

Vydejte se s námi na výlet do Itálie a vychutnejte si nadčasovou klasiku! Boloňská omáčka je známá na mnoho způsobů, inspirujte se naší verzí a potěšte svou rodinu chutnou večeří nebo obědem.

výborná italská boloňská omáčka, kterou můžete obohatit své oblíbené těstoviny
Zdroj: bramhults.se
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Boloňská omáčka

Co budeme potřebovat:
  • 600 g mleté maso
  • 300 ml hovězí vývar
  • 350 g loupaná rajčata
  • 4 PL olivový olej
  • 3 PL rajčatové pyré
  • 1 ks cibule
  • 3 ks česnek
  • podle chuti sůl
  • podle chuti mletý černý pepř
  • podle chuti mletá červená paprika
  • podle chuti čerstvá bazalka


Jak budeme postupovat:

  • Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte olivový olej a vsypte na něj cibuli a česnek. Osolte je a osmažte dozlatova. Poté přidejte mleté maso a smažte, dokud maso nezhnědne. Poté přidejte mletý černý pepř a mletou červenou papriku – promíchejte a krátce osmahněte. Přilijte vývar, promíchejte a vařte 15 až 20 minut.
  • Mezitím připravte rajčatovou omáčku. Oloupaná rajčata rozmixujte a smíchejte s rajčatovým protlakem. Přidejte sůl podle chuti, mletou červenou papriku, mletý černý pepř, nasekanou bazalku a drcený nebo utřený česnek. Omáčku dobře promíchejte a přidejte ji k masu. Promíchejte a vařte dalších 10 minut. Poté můžeme podle chuti přidat nasekanou bazalku. Promíchejte a dejte stranou.
  • Hotovou omáčku podávejte například s těstovinami.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na boloňskou omáčku i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také boloňská kuřecí stehna s těstovinami a voňavými bylinkami!