Nadýchaný dort s vanilkovým krémem – Vše smíchejte dohromady a je hotovo

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na nadýchaný dort s vanilkovým krémem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.

Zdroj: souspark.ru

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 3 vejce
  • 1,5 šálku cukru
  • ½ sklenice mléka
  • sklenici kefíru nebo přírodního jogurtu
  • jednu sklenici rafinovaného slunečnicového oleje
  • 4 šálky hladké mouky
  • 16 g prášku do pečiva
  • strouhaná citronová kůra nebo ½ lahvičky citronové esence (nepovinné)

Na krém:

  • 2 vejce
  • 100 g cukru
  • 8 g vanilkového cukru
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 50 g másla

Objem použité sklenice je 125 ml.

Koláč upečte v kulaté dortové formě o průměru 22-24 cm.


Jak budeme postupovat:

1.Připravte krém: Vejce rozklepněte do hrnce se silným dnem. Přidejte opražený cukr a vanilkový cukr. Míchejte metličkou do hladka.

2.Vmíchejte mouku. Míchejte.

3.Přidejte studené mléko. Míchejte.

4.Hrnec postavte na mírný oheň a za stálého míchání vařte, dokud obsah nezhoustne a na povrchu se neobjeví první bublinky.

5.Sundejte smetanu z ohně. Přidejte do něj máslo. Míchejte dohladka.

Pokud chcete, můžete do krému přidat trochu nastrouhané citronové kůry nebo 4-5 kapek citronové esence.

6.Přikryjte krém potravinovou fólií tak, aby přišel do přímého kontaktu s povrchem. Nechte zcela vychladnout.

7.Připravte těsto: Do hluboké mísy dejte vejce, cukr, mléko, kefír a rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte metličkou dohladka.

8.Vmíchejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

9.Pokud chcete, můžete do těsta přidat nastrouhanou citronovou kůru nebo trochu citronové esence. Míchejte.

10.Těsto přeneste do máslem vymazané/olejované a moukou vysypané formy. Rovnoměrně rozetřete.

Zdroj: souspark.ru

11.Pomocí zdobicího sáčku naneste na povrch těsta krém ve tvaru dvojité mřížky (každý pruh se nanáší dvakrát).

Zdroj: souspark.ru

12.Budoucí dort jsme navíc posypali zrnkovým cukrem.

13.Koláč pečte 30-35 minut v troubě předehřáté na 180 °C.°C. Hotovost zkontrolujte párátkem.

Nechte zcela vychladnout. Poté ji přendejte na talíř.

Přejeme vám dobrou chuť.