Švýcarský marshmallow krém s máslem je vzdušný, nadýchaný a chutný. Můžete jím zdobit dorty a muffiny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Švýcarský marshmallow krém s máslem
Co budeme potřebovat:
- 3 vaječné bílky
- 150 g cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 450 g měkkého másla (při pokojové teplotě)
Jak budeme postupovat:
1. V žáruvzdorné míse smíchejte bílky a cukr.
2. Misku postavte nad vanu a za stálého míchání počkejte, až se cukr rozpustí a bílky dosáhnou teploty 55-60 °C.
3. Poté vzniklou směs šlehejte mixérem na vysokých otáčkách, dokud nevychladne a neztuhne (asi 6-7 minut).
4. Přidejte vanilkový extrakt. Šlehejte asi 1 minutu mixérem při nízkých otáčkách.
5. Při nízkých otáčkách mixéru postupně (v 9-10 dávkách přidávaných v intervalech 30-40 sekund) vmíchejte změklé máslo.
6. Po přidání veškerého másla pokračujte v mixování krému 2-3 minuty při střední rychlosti a 30-60 sekund při nízké rychlosti.
7. Švýcarský marshmallow krém s máslem je připraven!
8. Pokud chcete, můžete do krému přidat potravinářské barvivo tak, že ho vmícháte do směsi při nízkých otáčkách mixéru.
9. Skladujte krém v uzavřené nádobě: 1-2 týdny v chladničce nebo 30 dní v mrazničce. Před použitím ho nechte trochu zahřát na pokojovou teplotu, dokud nezměkne.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem!