Domů Recepty Švýcarský marshmallow krém s máslem – nadýchaný a lahodný!

Švýcarský marshmallow krém s máslem – nadýchaný a lahodný!

ZDROJretete-usoare.eu

Švýcarský marshmallow krém s máslem je vzdušný, nadýchaný a chutný. Můžete jím zdobit dorty a muffiny!

Zdroj: retete-usoare.eu
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Švýcarský marshmallow krém s máslem

Co budeme potřebovat:

  • 3 vaječné bílky
  • 150 g cukru
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 450 g měkkého másla (při pokojové teplotě)

Jak budeme postupovat:

1. V žáruvzdorné míse smíchejte bílky a cukr.

Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Misku postavte nad vanu a za stálého míchání počkejte, až se cukr rozpustí a bílky dosáhnou teploty 55-60 °C.

3. Poté vzniklou směs šlehejte mixérem na vysokých otáčkách, dokud nevychladne a neztuhne (asi 6-7 minut).

Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu
Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu
Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přidejte vanilkový extrakt. Šlehejte asi 1 minutu mixérem při nízkých otáčkách.

5. Při nízkých otáčkách mixéru postupně (v 9-10 dávkách přidávaných v intervalech 30-40 sekund) vmíchejte změklé máslo.

Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu
Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Po přidání veškerého másla pokračujte v mixování krému 2-3 minuty při střední rychlosti a 30-60 sekund při nízké rychlosti.

Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Švýcarský marshmallow krém s máslem je připraven!

Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Pokud chcete, můžete do krému přidat potravinářské barvivo tak, že ho vmícháte do směsi při nízkých otáčkách mixéru.

Nepřehlédněte:
Větrníkový dort - připravte si tento lahodný dezert v dortové formě
Švýcarský marshmallow krém s máslem
Zdroj: retete-usoare.eu
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Skladujte krém v uzavřené nádobě: 1-2 týdny v chladničce nebo 30 dní v mrazničce. Před použitím ho nechte trochu zahřát na pokojovou teplotu, dokud nezměkne.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem!