
Švýcarský marshmallow krém s máslem je vzdušný, nadýchaný a chutný. Můžete jím zdobit dorty a muffiny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Švýcarský marshmallow krém s máslem
Co budeme potřebovat:
- 3 vaječné bílky
- 150 g cukru
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 450 g měkkého másla (při pokojové teplotě)
Jak budeme postupovat:
1. V žáruvzdorné míse smíchejte bílky a cukr.

2. Misku postavte nad vanu a za stálého míchání počkejte, až se cukr rozpustí a bílky dosáhnou teploty 55-60 °C.
3. Poté vzniklou směs šlehejte mixérem na vysokých otáčkách, dokud nevychladne a neztuhne (asi 6-7 minut).



4. Přidejte vanilkový extrakt. Šlehejte asi 1 minutu mixérem při nízkých otáčkách.
5. Při nízkých otáčkách mixéru postupně (v 9-10 dávkách přidávaných v intervalech 30-40 sekund) vmíchejte změklé máslo.


6. Po přidání veškerého másla pokračujte v mixování krému 2-3 minuty při střední rychlosti a 30-60 sekund při nízké rychlosti.

7. Švýcarský marshmallow krém s máslem je připraven!

8. Pokud chcete, můžete do krému přidat potravinářské barvivo tak, že ho vmícháte do směsi při nízkých otáčkách mixéru.

9. Skladujte krém v uzavřené nádobě: 1-2 týdny v chladničce nebo 30 dní v mrazničce. Před použitím ho nechte trochu zahřát na pokojovou teplotu, dokud nezměkne.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také fantastické domácí věnečky s lahodným nadýchaným krémem!
Přečtěte si také:
- Svěží a poctivý těstovinový salát s kuřecím, ideální na večeři i do krabičky
- Nejlepší hermelínová pomazánka: jednoduchá, rychlá a neuvěřitelně chutná
- Zapomeňte na kupované těsto: tenhle domácí jablkový štrúdl je úplná dokonalost
- Tahle úprava kuřecích prsou vás dostane: měkké, šťavnaté a plné chuti díky smetaně a česneku
- Mafiánské brambory, které miluje celá rodina: jednoduché, šťavnaté a neuvěřitelně dobré









































