Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na dezert mléčné údolí. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Recept na dezert mléčné údolí:
Co budeme potřebovat:
podnos 24 x 24 cm
TĚSTO:
- 300 g pšeničné mouky
- 150 g studeného másla
- 0,5 šálku vody
- 2 lžíce kakaa
KRÉM:
- 2 x 250 g sýra mascarpone
- trochu citronové šťávy
- 1/4 šálku cukru
PĚNA:
- 500 g ovoce (mám mražené jahody + borůvky)
- 1 želé
- případně můžete dosladit dle libosti
- Oreo sušenky na ozdobu vršku nebo oblíbenou čokoládu
Jak budeme postupovat:
1. Všechny ingredience na těsto dáme do mísy robota a uhněteme hladké jednotné těsto.
2. Dno plechu vyloženého papírem důkladně potřeme těstem. Můžete také trochu zakrýt boky. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů asi na 15 minut.
3. Ovoce rozmixujte na hladkou pěnu, poté přiveďte k varu, poté vypněte hořák, přidejte želé a důkladně promíchejte. Nechte vychladnout a lehce zkoncentrujte.
4. Na vychladlé těsto nalijeme vychladlou, lehce usazenou ovocnou pěnu a dort dáme do lednice, aby ovocná vrstva zcela ztuhla.
5. Vychlazené mascarpone rozmixujte s šťávou a moučkovým cukrem do hladka.
6. Na ovocnou pěnu dáme mascarpone a dort dáme na 2-3 hodiny do lednice. Před podáváním ozdobíme vrch drcenými sušenkami nebo strouhanou čokoládou.
VIDEO NÁVOD:
Doporučujeme také: Vynikající dort POSEDLOST – Pokud ho uděláte jednou, budete se k němu vracet velmi často