Tato dnešní vynikající vanilková roláda s džemem a kokosem Vás okouzlí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Co budeme potřebovat:
- 5 ks vajec
- 5 lžic moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 5 lžic hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- marmeláda podle chuti
Náplň:
- 125 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 balení vanilkového pudinku
- 300 ml mléka
- kokos na posypání
Jak budeme postupovat:
1) Vyšlehejte 5 žloutků s 5 lžícemi moučkového cukru, pak pomalu zašlehejte 2 lžíce oleje, 5 lžic celozrnné mouky a lžičku prášku do pečiva. Nakonec opatrně vmíchejte ušlehané bílky.
2) Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 stupních. Ještě horké je srolujte a nechte vychladnout.
3) Náplň připravíme tak, že v míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a vmícháme předem uvařený a vychladlý vanilkový pudink. Šlehejte do hladka.
4) Rozbalte roládu, potřete ji silněji rybízovou marmeládou a navrstvěte náplň (3/4). Srolujte, potřete zbývající náplní, posypte kokosem a nechte ztuhnout.