Obrácený jablečný krémeš – netradiční, ale o to chutnější dezert. Je velmi krémový, šťavnatý a velmi chutný. Když jsou doma jablka, je to jasná volba!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Obrácený jablečný krémeš
Co budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 6 PL kr. cukr
- 6 PL polohrubé mouky
- 1 bal prášku do pečiva
- 1 kg jablek – očistěte je a nakrájejte na tenké plátky
krém:
- 4 bal. vanilkový pudink
- 1 l vody
- 8 lžic cukru
- 6 žloutků
navrch:
- 500 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač
Jak budeme postupovat:
- Bílky vyšleháme na sníh, jedno po druhém přimícháme za stálého šlehání žloutky a poté při nízkých otáčkách i zbylé sypké přísady.
- Plech vysteleme pečícím papírem a uložíme na něj hustě vedle sebe nakrájené plátky jablek. Na jablka navrstvíme těsto (plech 39×22 cm) a při teplotě 180 stupňů pečeme asi 30 minut.
- Pudinky rozmícháme ve vodě, přidáme i část cukru a uvaříme hustou hmotu. Do výsledné vychladlé hmoty opatrně všleháme i sníh z bílků (sníh vyšleháme s částí cukru).
- Upečené těsto vyjmeme z trouby a obrátíme naopak tak, aby jablka byla nahoře. Natřeme krémem a nakonec vyšlehanou šlehačkou. Necháme vychladit a podáváme.
- Tip: pokud chcete zužitkovat i žloutky, doporučuji zašlehat je do horkého pudinku a po vychladnutí vmícháme sníh z bílků.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na obrácený jablečný krémeš i Vašim přátelům! Inspirujte se dalšími tipy na recepty s jablky zde: RECEPTY NA JABLEČNÉ KOLÁČE.