Exotická gastronomie je kořením naší kuchyně i našeho života. Ochutnávání a zkoušení nových chutí je nezbytnou součástí všech, kteří milují jídlo z cizích zemí. Dnes jsme pro vás připravili recept na kuře v kari omáčce, které vás svou chutí přenese do exotické Indie. S dušenou rýží, exotickým kořením a kokosovým mlékem tvoří tyto ingredience dokonalé spojení chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí maso v kari omáčce
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecí prsa
- 1 plechovka kokosové mléko
- 1 ks velká cibule
- 2 ks česnek
- 2 PL olej
- 1 KL drcený kmín
- 1 ks bobkový list
- 3 ks kardamon
- 1/2 KL chilli vločky
- 1 KL kurkuma
- 1 KL mletý koriandr
- 1 KL strouhaný zázvor
- 1/2 KL sůl
- 1 hrst čerstvý koriandr
Jak budeme postupovat:
- V hluboké pánvi rozehřejte olej a krátce na něm orestujte koření: kmín, bobkový list, kardamom, chilli, koriandr a koriandr.
- Pak přidejte cibuli nakrájenou na tenké proužky a smažte ji do měkka.
- Poté na pánvi krátce osmahněte rozdrcený česnek a nastrouhaný zázvor a vše osolte.
- Přidejte trochu vody a vařte, dokud se nevytvoří hustá pasta, pak vmíchejte kuřecí maso nakrájené na větší kousky. Za občasného podlévání trochou vody duste 15 až 20 minut.
- Nakonec vše zalijte kokosovým mlékem, osolte a ještě asi 5 minut povařte, aby omáčka zhoustla.
- Nakonec posypte nasekaným koriandrem a podávejte s dušenou rýží.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na kuřecí maso v kari omáčce i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na kuřecí prsíčka na houbách s česnekem a krémovou omáčkou – rychlé, chutné, snadné!