Kuřecí prsíčka na houbách s česnekem a krémovou omáčkou – rychlé, chutné, snadné!

Pokud máte také rádi houby jako my, určitě oceníte tento recept. Připravte si doma pro svou rodinu kuřecí prsíčka na houbách s česnekovou a smetanovou omáčkou.

Dostanete chutné jídlo, které vás navíc skvěle zasytí. Příprava je velmi rychlá a snadná. Můžete použít kupované houby a pak je nahradit vlastními úlovky, které si v létě přinesete z lesa.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kuřecí prsíčka na houbách s česnekem a krémovou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 1 velké kuřecí prso
  • 20 dkg žampionů (konzervovaných)
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce mouky
  • čerstvá petržel
  • sůl, pepř
  • olej


Jak budeme postupovat:

  • Maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a okořeňte pepřem.
  • Maso osmahněte na pánvi na troše oleje po dobu 2-3 minut a přidejte na plátky nakrájené houby a rozdrcený česnek.
  • Přidejte trochu vody a nechte ji několik minut vařit v uzavřené pánvi.
  • Smíchejte mouku a teplou zakysanou smetanu a touto směsí zalijte maso.
  • Promíchejte a povařte. Ozdobte petrželkou a podávejte teplé s vhodnou přílohou.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento inspirativní recept na kuřecí prsíčka na houbách s česnekem a krémovou omáčkou i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Tento jednoduchý recept na kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce budete zbožňovat!