Tyto božské řezy si zamilujete – čokoládový krém s lahodnou šlehačkou a strouhanou čokoládou. Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přátelé nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tento recept je tím pravým.
Co budeme potřebovat:
Světlé těsto:
- 6 ks – vaječné bílky
- 6 polévkových lžic cukru krupice
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 1 polévková lžíce – olej
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Tmavé těsto:
- 6 ks – vaječné žloutky
- 6 polévkových lžic cukru krupice
- 6 polévkových lžic polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce – kakao
- 1 polévková lžíce – olej
- 100 ml – mléko
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Na polevu:
- 500 ml – mléko
- 5 polévkových lžic cukru krupice
Krém:
- 1 l – mléko
- 3 balíčky – čokoládový pudink
- 10 polévkových lžic cukru krupice
- 250 g – máslo
Další:
- 500 ml – smetana ke šlehání
- 100 g – čokoláda
Jak budeme postupovat:
1) Bílky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně promícháme. Těsto lžícemi navrstvíme v hromádkách na papírem vyložený pečicí plech o rozměru 34 x 40 cm.
2) Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mléko, olej a nakonec i mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Tmavé těsto navrstvíme mezi bílé hromádky a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů dozlatova.
3) Upečené těsto polijeme mlékem, ve kterém jsme rozpustili cukr.
4) Připravíme si krém. Klasicky uvaříme hustý čokoládový pudink, který necháme vychladnout. Máslo mixérem vyšleháme do pěny a postupně přidáváme po lžících vychladlý pudink.
5) Krém navrstvíme na těsto, pěkně uhladíme a na vrch navrstvíme vyšlehanou šlehačku. Vrch ještě posypeme strouhanou čokoládou a necháme ztuhnout v chladničce.