Velmi chutná kávová roláda s neuvěřitelně snadnou a rychlou přípravou. Dokonale doplní šálek teplého čaje, kakaa, nebo kávy. Nadšený z ní budou nejen děti, ale i mlsní dospělí. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 170 g mouky
- 3 polévkové lžíce instantní kávy
- 1,5 lžíce prášku do pečiva
- 5 vajec
- 160 g cukru
- 80 ml horké vody
Na krém:
- 450 ml 33% smetany
- 10 g želatiny
- 2 lžíce instantní kávy
- 80 g cukru
- 80 ml horké vody
- kakao
Jak budeme postupovat:
1) Oddělte vejce a vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Smíchejte je s polovinou cukru. Uvařte kávu a nechte ji vychladnout.
2) Žloutky smíchejte se zbývajícím cukrem a promíchejte. Přidejte kávu a polovinu mouky.
3) Jemně vmíchejte bílky a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15-20 minut při 180 stupních. Po vychladnutí těsto srolujte.
4) Uvařte kávu a vmíchejte želatinu. Nechte 20 minut odstát a mezitím ušlehejte smetanu.
5) Přidejte směs cukru a kávy, promíchejte a nechte 15 minut stát v chladničce. Připravený krém rozetřete na roládu a před podáváním nechte vychladnout. Můžete ho posypat kakaem.