Krok za krokem vám představíme skvělý recept na podmáslové řezy s mascarpone a čokoládou. Dokonale doplní šálek teplého čaje, kakaa, nebo kávy. Nadšené z něj budou nejen děti, ale i mlsní dospělí. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Za recept děkujeme Martině.
Recept na podmáslové řezy s mascarpone a čokoládou:
Co budeme potřebovat:
- 500 ml podmáslí
- 3/4 dcl oleje
- 2 vejce
- 230 g cukru krupice
- 350 g polohrubé mouky
- 1 rovná lžíce sody
- 3 lžíce kakaa
- džem (měla jsem domácí od mamky – třešeň-rybíz)
- 30 g nastrouhané tmavé čokolády
Krém:
- 1 mascarpone
- šlehačka 250 ml 33%
- 1 lžíce cukru moučka i více, podle chuti
- 1 lžičku vanilkového cukru s pravou vanilkou od Kotanyi
Jak budeme postupovat:
1) Veškeré suroviny prošleháme v míse. Těsto je hodně řídké. Vlijeme ho buď do klasického polovičního pekáčku nebo kulaté dortové formy průměr 24 cm. Formu vyložíme pečícím papírem.
2) Vložíme do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečeme asi 45 minut (pokud děláte na plechu, stačí 30 minut). Vyzkoušíme špejlí. Vychladlé prořízneme a manipulujeme opatrně! Korpus je velmi křehký.
Krém:
3) Vyšleháme šlehačku, poté opatrně zašleháme cukry do šlehačky. Už jen lehce vešleháme mascarpone! Opatrně mascarpone by se srazilo!
4) Korpus potřeme džemem – podle chuti, krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Dáme uležet na pár hodin do lednice.
5) Lze upéct v kulaté formě jako dort. Stačí na formu 24 cm, dvakrát prokrojíme. Na dort doporučuji krém udělat z dvojité dávky na fotografii je krém ze základní dávky.