Krok za krokem vám představíme skvělý recept na hermelínové bochánky s oblíbenou přílohou. Za recept děkujeme Martině. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Recept na hermelínové bochánky s oblíbenou přílohou:
Co budeme potřebovat:
- 2 Hermelíny (může být i jiný plísňový sýr)
- 2 vejce
- 10 dkg šunky
- 1 menší cibule
- pažitka
- 1 větší vařený brambor
- sůl
- Podravka – natura
- paprikové koření
- strouhanka
- hrubá mouka
Těstíčko:
- vejce
- mléko
- hladká mouka
- sůl
- Olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Hermelín nastrouháme na hrubší nudličky, brambor najemno. Drobně nakrájíme cibuli, šunku a pažitku.
2) Přidáme vejce, sůl, koření a promícháme.
3) Přidáme trochu strouhanky a mouky, aby šly dělat placičky.
4) Uděláme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky a soli, namáčíme v něm placičky a smažíme v rozpáleném oleji.
5) Dáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
6) Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen se zeleninovým salátem. Dobrou chuť.