Domů Recepty Vyzkoušejte tyto smažené skořicové věnečky, které si zamiluje úplně každý!

Vyzkoušejte tyto smažené skořicové věnečky, které si zamiluje úplně každý!

ZDROJPrima kuchařka

Dnešní recept na skořicové věnečky, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Milady Sumkové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Příprava je velice snadná a časově nenáročná. Hodí se tak jako skvělý tip na rychlou odpolední svačinku. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto skořicové věnečky!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

vyzkoušejte tyto smažené skořicové věnečky, které si zamiluje úplně každý!
Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento tvarohový dezert!


Výborný recept na smažené skořicové věnečky:

Co budeme potřebovat:

  • 200 ml teplého mléka
  • špetka soli
  • 2 PL cukru krystal
  • 40 g změklého másla
  • 1 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • skořicový cukr
  • kvasnice
Nepřehlédněte:
Smažené brambory s masem a zeleninou - jednoduché, rychlé a velmi chutné

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si smícháme mléko, sůl, cukr krystal a kvasnice. Důkladně promícháme a přidáme máslo, vejce a mouku. Opět promícháme.

2) Vypracujeme si hezké hladké těsto, které necháme 45 minut kynout. Po uplynulé době si těsto rozdělíme na stejné kousky, z kterých uděláme kuličky, které necháme 10 minut odpočinout. Poté z nich uděláme věnečky, jako na obrázku. Chvilku necháme odpočinout.

Skořicové věnečky
Zdroj: Prima Kuchařka

3) Smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po dosmažení obalíme ve skořicovém cukru.

Skořicové věnečky
Zdroj: Prima Kuchařka
Skořicové věnečky
Zdroj: Prima Kuchařka