Domů Recepty Kokosová dobrota z plechu – Bez pečení a rychlou přípravou

Kokosová dobrota z plechu – Bez pečení a rychlou přípravou

ZDROJCookrate - Dorty

Dnes jsme pro vás připravili recept na lahodnou kokosovou dobrotu z plechu, kterou si můžete připravit snadno a rychle. Připravte si tuto pochoutku a uvidíte, že si ji zamilujete. Chuť je opravdu bezkonkurenční! Děti si okamžitě vyžádaly další.

Zdroj: Cookrate – Dorty

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kakaových sušenek
  • 500 g smetanového sýra (mascarpone)
  • 300 ml plnotučné smetany
  • 200 g čokolády
  • 150 g cukru
  • 100 ml mléka
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 10 g vanilkového cukru

Jak budeme postupovat:

  1. Smetanový sýr vložte do hluboké mísy, přidejte cukr a vanilkový cukr. Elektrickým šlehačem začněte směs šlehat při nízkých otáčkách, aby se cukr vmísil do krémového sýra. Poté zvyšte rychlost a pokračujte ve šlehání, dokud nebude směs krémově hladká.
  2. Nyní do směsi přidejte plnotučnou smetanu a pokračujte ve šlehání, dokud ingredience nevytvoří homogenní směs.
  3. Poté do mísy přidejte strouhaný kokos a důkladně promíchejte stěrkou.
    Připravte si čtvercovou dortovou formu s odnímatelnými stěnami a na dno formy naskládejte vedle sebe kakaové sušenky. Poté na sušenky nalijte polovinu krému a rovnoměrně ho rozetřete po sušenkách.
  4. Jakmile máte hotovo, položte na krém druhou vrstvu kakaových sušenek a na sušenky opět rozetřete druhou polovinu krému.
  5. Připravený koláč dejte na 30 minut do chladničky.
  6. Mezitím nalámejte hořkou čokoládu do hluboké mísy, zalijte ji mlékem a poté ji vložte do mikrovlnné trouby, kde se bude asi 5 minut zahřívat, dokud se nerozpustí.
  7. Obě přísady míchejte, dokud nebudou hladké.
  8. Když je dort dostatečně vychlazený, vyjměte ho z lednice a celý povrch dortu přelijte čokoládovou polevou. Poté dort vložte zpět do chladničky na dalších 30 minut, aby se všechny vrstvy zpevnily a sušenky byly dostatečně vlhké.
Nepřehlédněte:
KARAMELOVÉ VĚTRNÍKY, které chutnají lépe, než ty z cukrárny. Neváhejte!

VIDEO NÁVOD: