Vrstvený linecký koláč s marmeládou – vynikající chuť a rychlá příprava

Dnes jsme pro vás připravili recept na lahodnou pochoutku, kterou prostě musíme připravit každý rok. Mluvíme o lahodném dezertu, který vás vrátí do dětských let. Tento vrstvený linecký koláč s marmeládou je prostě báječná volba!

Zdroj: bukvarche.com

Co budeme potřebovat:

  • 180 g másla
  • 1 vejce
  • 130 g cukru
  • balíček vanilkového cukru
  • 320 g mouky / hladké
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 350 g džemu. (Můžete použít jakékoli ovoce, které máte rádi. V receptu je použit rybízový džem.)

Jak budeme postupovat:

  1. Změklé máslo smíchejte se solí, vhoďte do mixéru a nechte minutu mixovat. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a pokračujte v míchání. Nastavte mixér na nejvyšší rychlost a míchejte, dokud těsto není nadýchané/3 minuty.
  2. Do směsi přidejte vejce a pokračujte v míchání asi tři minuty. Postupně přidávejte mouku, do které jste přidali prášek do pečiva. Těsto nejprve promíchejte v mixéru, poté stěrkou a nakonec uhněťte rukama.
  3. Musí být hladké, měkké a snadno dělitelné.
  4. Těsto položte na pečicí papír a pomocí válečku ho rozválejte do obdélníkového tvaru o tloušťce asi 5 mm. Měla by vyjít plná forma o rozměrech 30 x 35 cm. List těsta propíchejte vidličkou.
  5. Pak ho pečte při 200 stupních 10-12 minut, dokud okraje nezhnědnou. Nechte vychladnout. Ostrým nožem odřízněte okraje a rozřízněte plát na polovinu, aby vznikly dva obdélníky.
  6. Těsto, které vám zbylo po zarovnání okrajů, vložte do sáčku a rozdrobte.
  7. První obdélník těsta přeneste na plech.
  8. Rozetřete na něj polovinu marmelády, okraje nechte volné.
  9. Na džem položte druhý obdélník, potřete ho zbylým džemem a zakryjte i okraje. Posypeme drobenkou, kterou jsme získali z odříznutého těsta.
  10. Koláč nechte 2-3 hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Nakrájejte na kostky a podávejte.

Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují.