Neustálé vymýšlení nových a nových receptů dokáže dát pořádně zabrat. Tohle jídlo se u vás dostane rychle na seznam oblíbených: pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou z vína. Krkovice není drahá a marinádu i druhy zeleniny jde jednoduše obměňovat podle aktuální sezony a obsahu vaší lednice, takže recept může být pokaždé trochu jiný!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená krkovice na zelenině s omáčkou z vína
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřová krkovice (bez kosti)
- 6 ks velké brambory
- 2 ks mrkev
- 2 ks cibule
- 1 ks kapie
- 4 stroužky česnek
- 1 PL olej
- podle chuti sůl, mletý černý pepř, bobkový list, kmín
na omáčku:
- 1 dl bílé víno
- 2 PL máslo
- 1 hrst petržel
Jak budeme postupovat:
- Nakrájejte cibuli na kolečka a vložte ji na dno zapékací misky (s pokličkou).
- Maso osolte, opepřete, potřete drceným česnekem a položte na kolečka cibule.
- Kolem masa položte brambory, mrkev a kapii, nakrájené na větší kousky. Zeleninu lehce osolte, přidejte trochu kmínu a zakápněte olejem.
- Nakonec do pekáče přidejte několik bobkových listů, přikryjte a vložte do předehřáté trouby na přibližně 90 minut.
- Po dušení slijte obsah pekáče, vraťte maso do trouby a pečte je odkryté asi 20 minut podlité několika lžícemi výpeku.
- Ze zbylého výpeku a vína připravte v hrnci omáčku. Když se objem sníží na polovinu, odstavte ho a vmíchejte máslo a nasekanou petrželku.
- Plátky masa podávejte přelité omáčkou a jako přílohu podávejte dušenou zeleninu.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na pečenou krkovici na zelenině zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!