Tip na šťavnatý oběd – Pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou

Neustálé vymýšlení nových a nových receptů dokáže dát pořádně zabrat. Tohle jídlo se u vás dostane rychle na seznam oblíbených: pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou z vína. Krkovice není drahá a marinádu i druhy zeleniny jde jednoduše obměňovat podle aktuální sezony a obsahu vaší lednice, takže recept může být pokaždé trochu jiný!

Tip na šťavnatý oběd: Pečená krkovice na zelenině s delikátní omáčkou
Zdroj: Pinterest
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Pečená krkovice na zelenině s omáčkou z vína

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřová krkovice (bez kosti)
  • 6 ks velké brambory
  • 2 ks mrkev
  • 2 ks cibule
  • 1 ks kapie
  • 4 stroužky česnek
  • 1 PL olej
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, bobkový list, kmín

na omáčku:

  • 1 dl bílé víno
  • 2 PL máslo
  • 1 hrst petržel


Jak budeme postupovat:

  • Nakrájejte cibuli na kolečka a vložte ji na dno zapékací misky (s pokličkou).
  • Maso osolte, opepřete, potřete drceným česnekem a položte na kolečka cibule.
  • Kolem masa položte brambory, mrkev a kapii, nakrájené na větší kousky. Zeleninu lehce osolte, přidejte trochu kmínu a zakápněte olejem.
  • Nakonec do pekáče přidejte několik bobkových listů, přikryjte a vložte do předehřáté trouby na přibližně 90 minut.
  • Po dušení slijte obsah pekáče, vraťte maso do trouby a pečte je odkryté asi 20 minut podlité několika lžícemi výpeku.
  • Ze zbylého výpeku a vína připravte v hrnci omáčku. Když se objem sníží na polovinu, odstavte ho a vmíchejte máslo a nasekanou petrželku.
  • Plátky masa podávejte přelité omáčkou a jako přílohu podávejte dušenou zeleninu.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na pečenou krkovici na zelenině zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také snadný recept na delikátní pečené česnekové brambory s parmazánem!