Čokoláda je voňavou a skutečně variabilní alfou a omegou sladké kuchyně. Ať už připravujete krém, pudink, pěnu, zmrzlinu nebo pralinky, čokoláda je obvykle první ingrediencí, která vás při ochucování napadne. Rozhodli jsme se vzdát hold této ingredienci v podobě těchto voňavých čokoládových truffles s mátou!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové truffles s mátou
Co budeme potřebovat:
- 200 g hořká čokoláda
- 100 ml smetana ke šlehání (33 %)
- 1 větvička čerstvá máta
- 20 g máslo
- 1/4 ČL sůl
- kakao na obalování
Jak budeme postupovat:
- Čokoládu nalámejte do skleněné misky a přidejte sůl.
- Mátu nakrájejte na větší kousky a vložte ji do menšího hrnce. Přidejte smetanu ke šlehání a máslo. Za občasného míchání vařte, dokud se máslo nerozpustí – smetana se nesmí vařit. Poté ji odstavte, sceďte a nalijte do misky s čokoládou. Nechte čokoládu několik minut rozpustit.
- Poté čokoládovou směs jemně míchejte metličkou, dokud nevznikne hladký krém. Nechte vychladnout.
- Vychlazený čokoládový krém přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.
- Po vychladnutí z nich lžící rychle vytvarujte kuličky a obalte je v kakau. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na čokoládové truffles s mátou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také vyzkoušet tyto výborné kynuté domácí buchty jako od babičky: Během chvilky máte hotovo!