Čokoládové nebe v podobě TRUFFLES s mátou – hotovo během chvilky!

Čokoláda je voňavou a skutečně variabilní alfou a omegou sladké kuchyně. Ať už připravujete krém, pudink, pěnu, zmrzlinu nebo pralinky, čokoláda je obvykle první ingrediencí, která vás při ochucování napadne. Rozhodli jsme se vzdát hold této ingredienci v podobě těchto voňavých čokoládových truffles s mátou!

Čokoládové nebe v podobě truffles s mátou – hotovo během chvilky!
Zdroj: ledauphine.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Čokoládové truffles s mátou

Co budeme potřebovat:
  • 200 g hořká čokoláda
  • 100 ml smetana ke šlehání (33 %)
  • 1 větvička čerstvá máta
  • 20 g máslo
  • 1/4 ČL sůl
  • kakao na obalování


Jak budeme postupovat:

  • Čokoládu nalámejte do skleněné misky a přidejte sůl.
  • Mátu nakrájejte na větší kousky a vložte ji do menšího hrnce. Přidejte smetanu ke šlehání a máslo. Za občasného míchání vařte, dokud se máslo nerozpustí – smetana se nesmí vařit. Poté ji odstavte, sceďte a nalijte do misky s čokoládou. Nechte čokoládu několik minut rozpustit.
  • Poté čokoládovou směs jemně míchejte metličkou, dokud nevznikne hladký krém. Nechte vychladnout.
  • Vychlazený čokoládový krém přikryjte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu vychladit do lednice.
  • Po vychladnutí z nich lžící rychle vytvarujte kuličky a obalte je v kakau. Hotovo!

Přejeme dobrou chuť!

Čokoládové nebe v podobě truffles s mátou: hotovo během chvilky!
Zdroj: ledauphine.com

Pokud Vás tento recept na čokoládové truffles s mátou zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také vyzkoušet tyto výborné kynuté domácí buchty jako od babičky: Během chvilky máte hotovo!