Kombinace těstovin a hub je velmi oblíbená. Bonusem je jednoduchá příprava, díky které si ji snadno vychutnáte za pouhých 20 minut. Tak vyzkoušejte tyto lahodné a hlavně jednoduché penne na česnekovém másle s houbami, které si zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Penne na česnekovém másle s houbami
Co budeme potřebovat:
- 400 g penne (těstoviny)
- 300 g houby
- 100 ml bílé víno
- 1 PL olej
- 1/2 KL černý pepř mletý
- 1 KL sůl
- 120 g máslo
- 4 stroužky česneku
- 1 hrst petržel
- sýr pecorino nebo parmazán
Jak budeme postupovat:
- Těstoviny penne uvařte v osolené vodě al dente.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm 2 stroužky česneku, které jste nakrájeli na malé kousky.
- Přidejte nakrájené žampiony a zbylé dva stroužky česneku nakrájené stejným způsobem a chvíli restujte.
- Osolte, opepřete, přilijte víno a přidejte polovinu másla.
- Asi po 7 minutách přidejte těstoviny, dobře promíchejte a přidejte zbytek másla.
- Takto smažte ještě 3 minuty a do hotových těstovin přidejte nadrobno nasekanou petrželku a podávejte.
- Podávajte s nastrúhaným pecorinom (ak ho nemáte radi, môžete ho nahradiť parmezánom)
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na penne na česnekovém másle s houbami zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na babiččinu hrachovou polévku s uzeným žebírkem podle tradičního receptu!