V dnešním příspěvku si ukážeme recept od Petry a připravíme si domácí valašský frgál s makovou, povidlovou nebo tvarohovou náplní. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Recept na domácí housky:
Co budeme potřebovat:
Na 4 koláče budeme potřebovat:
- 0,5kg hladké mouky
- 85 g cukru moučka
- Špetku soli
- 50ml oleje
- 125 g změklého másla
- 2 žloutky
- Kvásek z 250 ml mléka a 42 g droždí ( jedna kostka) a špetkou cukru
- Citronovou kůru
Jak budeme postupovat:
1) Kvásek nechat vykynout a přidat k ostatním surovinám. Ručně nebo pomocí robota vymícháme těsto a necháme kynout.
2) Těsto rozdělíme na 4 části a rukama vytvoříme kruh o průměru cca 30cm.
3) Dáme náplně jaké máme rádi. Já jsem použila makovou, tvarohovou, hruškovou a povidlovou. Nahoru drobenku. Okraje koláče potřeme vajíčkem s trochou mléka.
4) Pečeme v předehřáté troubě na 180° cca půl hodiny, ale záleží na troubě…do zhnědnutí okrajů.
5) Po vytažení ještě potřeme rumem a máslem.