Dnes si připravíme jedinečnou kombinaci jemného mletého masa s voňavými houbami a pikantní omáčkou. Je to ta nádherná zemitá vůně, která dělá z houbových pokrmů něco jedinečného, a právě proto se seznamte s tímto skvělým receptem na hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce
Co budeme potřebovat:
na karbanátky:
- 500 g mleté hovězí maso
- 2 vejce
- 2 PL strouhanky
- 1 hrst petržel
- sůl, pepř podle chuti
- rostlinný olej na potírání
- protlačený česnek podle chuti
na omáčku:
- 1 kus cibule
- 2 ks česnek
- 1 ks chilli papričky
- 200 g houby
- 1 plechovka nakrájená loupaná rajčata
- 2 dl hovězí vývar (bujón)
- 1 PL cukr
- 1 PL ocet
- 1 PL sójová omáčka
- sůl, pepř podle chuti
Jak budeme postupovat:
- Karbanátky: V míse smíchejte maso, vejce, strouhanku, protlačený česnek a nasekanou petrželku. Osolte a opepřete.
- Ze směsi vytvarujte karbanátky a krátce je osmažte na troše rozpáleného oleje (použijte větší pánev) – jen tak dlouho, aby se obalily a lehce zezlátly z obou stran. Odložte stranou.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Houbová omáčka: Ve šťávě z masa osmahněte nakrájenou cibuli, česnek a chilli. Přidejte nakrájené houby a krátce je orestujte. Poté přilejte rajčata a vývar a nechte několik minut probublávat. Nakonec omáčku ochuťte cukrem, octem, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Pokud máte pánev vhodnou do trouby, položte karbanátky na omáčku a pečte v troubě asi 20 minut. Pokud takovou pánev nemáte, jednoduše nalijte omáčku na dno zapékací misky, přidáme maso a zapečte v troubě.
- Podávejte s bramborovou kaší nebo rýží vařenou v páře.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na hovězí karbanátky v ostře kyselé houbové omáčce zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Hnízda z mletého masa s houbami místo masových kuliček!