Koláč upečený, džem uvařený, kompot uvařený… Pokud vám zbyly třešně a nevíte, co s nimi, máme pro vás jednoduché řešení – domácí třešňový likér s rumem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí třešňový likér s rumem
Co budeme potřebovat:
- 3 kg vypeckované třešně
- 1 litr rum
- 2 kg cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do velké sklenice vložte vypeckované (omyté a osušené) třešně, přidejte 1 kg cukru a zalijte 0,5 l rumu.
2. Uzavřete sklenici bavlněnou látkou a zajistěte ji gumičkou.
3. Uchovávejte na teplém místě a nechte asi 25 dní odležet. Každý den protřepejte.
4. Poté jej pomocí nálevky a gázy přelijte do čisté nádoby.
5. Přidejte zbývající cukr a alkohol.
6. Nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí.
7. Poté znovu přeceďte přes nálevku a gázu.
8. Likér nechte 24 hodin odležet a poté jej přelijte do uzavíratelných skleněných lahví.
Na zdraví! 🙂
Pokud Vás tento recept na domácí třešňový likér s rumem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tuto slavnostní MALINOVÚ roládu s mascarpone a mandlemi!