Vlašské ořechy jsou vždy oblíbené a během dlouhých zimních víkendů se skvěle hodí do koláčů a dezertů. Připravili jsme pro vás ořechovou roládu jako zvláštní, jednoduchou a nesmírně chutnou inspiraci, které odolá jen málokterý milovník ořechových dezertů.
Příprava je poměrně jednoduchá, ale výsledkem nepohrdne žádný člen vaší rodiny. Tato ořechová roláda s medem z hrnku je tak akorát sladká a zejména teď příjemně provoní váš byt. Na této lahodné ořechové roládě si pochutná každý!
Ořechová roláda s medem z hrnku
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 5 vajec
- 1 lžíce medu
- 1 hrnek polohrubé/hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ šálku krystalového cukru
- vanilkové aroma
na krém:
- 1 plechovka karamelového salka
- 1 šálek mletých ořechů
- 2 lžíce medu
- čajová lžička mleté skořice
- mleté ořechy (nahoře)
Jak budeme postupovat:
- Troubu zapneme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce vyšleháme s cukrem do hladké pěny. Vmícháme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přimícháme také vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut.
- Krém: Všechny ingredience na krém smíchejte v míse. Upečený plát těsta potřete krémem. Ne celou smetanu. Část krému si dejte stranou. Pečivo pevně srolujte a potřete ho zbývajícím krémem.
- Roládu lze srolovat vcelku nebo ji rozříznout naplocho a obalit ořechy. Jednoduše ji v nich zabalte. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento skvělý recept na ořechovou roládu s medem z hrnku i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Nejlepší domácí jablečný koláč z hrnku – Užije si ho celá rodina i přátelé