Jak si představujete klidnou chvilku pro sebe? U nás je to jasné, zabalíme se do deky s dobrou knihou nebo filmem a, jak už jste jistě uhodli, s chutným dortem. Přišli jsme se skvělým tipem na drobenkový koláč, který je opravdu snadný na přípravu, protože potřebujete jen pár ingrediencí, které často zůstávají v lednici nevyužité, jako je smetana nebo jogurt.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Drobenkový koláč s krémem ze smetany nebo jogurtu
Co budeme potřebovat:
na základ:
- 2 žloutky
- 80 gramů másla
- 70 gramů moučkového cukru
- 1 bio citron
- 200 gramů hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
na náplň:
- 2 vaječné bílky
- 80 gramů moučkového cukru
- 400 g plnotučné zakysané smetany (nebo hustého jogurtu)
- 3 lžíce hladké mouky
Jak budeme postupovat:
- V míse vyšlehejte žloutky s moučkovým cukrem do pěny. Poté přidejte rozpuštěné a vychladlé máslo, citronovou kůru, prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva a vypracujte homogenní hladké těsto polotuhé konzistence. To rozdělte na dvě stejné části a vložte na půl hodiny do sáčku v mrazničce.
- Krém: Bílky ušlehejte do tuha a poté přidejte zakysanou smetanu, moučkový cukr a hladkou mouku.
- Nyní vyjměte první část těsta z mrazáku a nastrouhejte ho nahrubo na plech s pečicím papírem. Poté na těsto nalejte krém s bílky a nastrouhejte druhé těsto.
- Koláč vložte na 35 minut do trouby a pečte při 180 °C.
- Vyjměte z trouby a posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Tip: Doplnit však můžete křehký moučník i o čerstvé či konzervované ovoce typu jahody, třešně, borůvky, maliny, broskve a meruňky.
VIDEO RECEPT:
Sdílejte tento skvělý recept na drobenkový koláč s krémem ze smetany nebo jogurtu i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tento recept na pudinkové kostky se smetanou a fantastickou sladkou náplní!