Kiwi je tropické ovoce, které ale jednoznačně patří i k zimě. Upečte si lahodné smetanové kiwi kostky a navraťte jim jejich slávu.
Jemný krém si oblíbí celá rodina a kiwi dodá dortu letní svěžest a příjemně kyselý nádech. Tento lahodný koláč lze navíc připravit za méně než 30 minut. Pojďme na to!
Smetanové kiwi kostky
Co budeme potřebovat:
na těsto:
- 10 dkg másla
- 10 dkg cukru
- 4 vejce
- 7 dkg hladké mouky
- 2 lžíce kakaového prášku
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
na krém:
- 2,5 dl smetany ke šlehání
- 450 g zakysané smetany
- 3 lžíce moučkového cukru
- šťáva z poloviny citronu
- 3 ks kiwi
na vrch:
- 1 balíček želatiny
Jak budeme postupovat:
- Smíchejte cukr se žloutky a máslem. Do směsi opatrně vmíchejte bílky a poté přidejte mouku, prášek do pečiva a kakao.
- Těsto nalijte do formy vyložené pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut.
- Smetanu ke šlehání vyšlehejte do pěny a vmíchejte zakysanou smetanu, cukr a citronovou šťávu.
- Vychladlé těsto potřete krémem a navrch položte plátky kiwi.
- Želatinu připravte ve 2,5-3 dl vody se 2 lžícemi cukru. Jakmile se voda začne vařit, několik minut povařte želatinu. Nechte ji trochu vychladnout a lžící ji naneste na koláč.
- Před podáváním nechte koláč alespoň hodinu ztuhnout v chladničce.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní článek na kiwi kostky i Vašim přátelům! Inspirujte se dalším tipem na skvělý ovocný recept, konkrétně na fantastický mascarpone pohár s jahodami a čokoládovým piškotem!