Připravte kachnu netradičním způsobem. Díky této originální nádivke je maso šťavnaté, křehké, ale především nesmírně chutné! Protože ho nedělám často, je to pro mě vzácnost a neuvěřitelná pochoutka. Vůně a chuť pomeranče dodala tomuto pokrmu neuvěřitelnou chuť a tu správnou slavnostní atmosféru.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křupavá kachna na medu s nádivkou s ovocem
Co budeme potřebovat:
- 1 kachna
- 1 jablko
- 1 pomeranč
- 1 cibule
- bílý toustový chléb
- sušená rajčata
- sůl
- med
- křen
- hořčice
- bílý vinný ocet
- máslo
Jak budeme postupovat:
- Maso omyjte a osušte. Kachnu zvenku i zevnitř dobře osolte.
- Pomeranč a oloupané jablko nakrájejte na velké kostky, přidejte sušená rajčata a nadrobno nakrájenou cibuli. Cibule by se měla během pečení rozpustit.
- Z toustového chleba odstraňte kůrku a stejným způsobem ho nakrájejte na kostičky. Ten absorbuje přebytečný tuk, který se uvolňuje během pečení. Přidejte k náplni a dobře promíchejte
- Kachnu vycpěte připravenou nádivkou a otvor zalepte nebo zašijte.
TIP: Tajemství křehké a šťavnaté kachny spočívá v pečení prsíčky dolů, aby se šťáva nahromadila.
- Kachnu vložte do pekáče a dejte péct do trouby předehřáté na 180-200 °C na 1-1,5 hodiny.
- Mezitím na pánvi smíchejte a zahřívejte vinný ocet, med, křen, hořčici a máslo, dokud se ingredience zcela nerozpustí a nevytvoří omáčku.
- Kachnu opatrně otočte a udělejte do ní důlky. Kachnu přelijte připravenou omáčkou. Skrz zářezy pronikne do masa.
- Zvyšte teplotu v troubě na 220 °C a kachnu vložte na půl hodiny zpět do trouby.
- Zbylý chléb rozložte na velký talíř a na něj položte již upečenou kachnu.
- Pečená kachna je hotová, vyzařuje kouzelnou vůni, která přitahuje celou rodinu do kuchyně.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento inspirativní recept na netradiční křupavú kachnu na medu s nádivkou i Vašim přátelům! Jsme si jisti, že Vás zaujme i recept na zapečené kuřecí závitky s vynikající náplní!