Jednoduchá ořechová roláda BEZ MOUKY s božskou CHUTÍ

Také zbožňujete sladké dezerty všeho druhu? V tom případě si dnes budete olizovat rty, protože přesně jeden z nich pro vás máme připravený – ořechová roláda bez mouky!

Navíc je to velmi jednoduché a zcela bez mouky!

Tento recept jsme našli teprve před několika dny, ale museli jsme ho okamžitě vyzkoušet. Celá rodina si olizovala rty a my se nemůžeme dočkat, až si ho zopakujeme.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ořechová roláda BEZ MOUKY

Co budeme potřebovat:
  • 4 vejce,
  • 1 vanilkový cukr,
  • 4 polévkové lžíce cukru krystal,
  • 50 g mletých vlašských ořechů,
  • 200 g zakysané smetany,
  • moučkový cukr podle chuti (lze dosladit medem).


Jak budeme postupovat:

Bílky ušlehejte do pěny a šlehejte je, dokud se nevytvoří pěna a přidejte cukr. Žloutky a vanilkový cukr šlehejte, dokud směs neztuhne, a pak do ní vidličkou lehce vmíchejte ořechy. Rozetřete na malý plech vyložený pečicím papírem (vnitřní rozměr 38×25 cm) a pečte při 180 stupních asi 15 minut. Ještě teplé je otočte, odstraňte papír, nechte vychladnout, potřete oslazenou zakysanou smetanou a srolujte. Nechte vychladnout.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na ořechovou roládu bez mouky i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také obrácený jablečník se šlehačkou s vůní skořice!