Vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí – připravte si je co nejdříve

Kombinace vanilky a čokolády je prostě věčný trend, kterým nikdy nic nezkazíte. To platí zejména pro přípravu sladkých pokrmů a dezertů. Pokud máte tuto kombinaci rádi, vyzkoušejte tento recept. Kromě lahodné chuti je výhodou tohoto dortu také rychlost jeho přípravy a nenáročnost. Na pomoc můžete přizvat i děti a společně si udělat víkendové odpoledne. Pojďme na to – vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí.

Vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí
Zdroj: finomreceptek.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Co budeme potřebovat:

Složení těsta

  • 3 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce mouky
  • 1/2 prášku do pečiva

Složení vanilkového krému

  • 150 g cukru
  • 2,5 balení jogurtu
  • vanilkový cukr
  • 300 ml smetany
  • 10 g želatiny

Složení čokoládového krému

  • 150 g cukru
  • 200 g mascarpone
  • 150 g hořké čokolády
  • 300 ml smetany
  • 10 g želatiny

Pro dekoraci

  • 50 g mléčné čokolády
  • kousky bílé čokolády


Jak budeme postupovat:

1) Ušlehejte bílky, přidejte cukr, žloutky, olej a mouku s práškem do pečiva. Pečte na plechu nebo ve formě při 180 stupních 20 minut.

2) Čokoládový krém: Rozpusťte čokoládu, nechte ji vychladnout a smíchejte ji s mascarpone. Přidejte smetanu, cukr a promíchejte. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte ji do směsi. Na těsto navrstvíme krém a dáme do chladničky.

3) Vanilkový krém: Želatinu připravte podle návodu a smíchejte ji se smetanou, jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Na čokoládový krém navrstvíme vanilkový krém a dáme opět do chladničky ztuhnout.

4) Nakonec povrch ozdobte kousky mléčné a bílé čokolády a nechte ztuhnout v lednici.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám také recept na výborný nepečený jogurtový dort se skvělou želatinou.