Kombinace vanilky a čokolády je prostě věčný trend, kterým nikdy nic nezkazíte. To platí zejména pro přípravu sladkých pokrmů a dezertů. Pokud máte tuto kombinaci rádi, vyzkoušejte tento recept. Kromě lahodné chuti je výhodou tohoto dortu také rychlost jeho přípravy a nenáročnost. Na pomoc můžete přizvat i děti a společně si udělat víkendové odpoledne. Pojďme na to – vanilkovo-čokoládové řezy s nejlepší a nejjemnější chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Co budeme potřebovat:
Složení těsta
- 3 vejce
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce mouky
- 1/2 prášku do pečiva
Složení vanilkového krému
- 150 g cukru
- 2,5 balení jogurtu
- vanilkový cukr
- 300 ml smetany
- 10 g želatiny
Složení čokoládového krému
- 150 g cukru
- 200 g mascarpone
- 150 g hořké čokolády
- 300 ml smetany
- 10 g želatiny
Pro dekoraci
- 50 g mléčné čokolády
- kousky bílé čokolády
Jak budeme postupovat:
1) Ušlehejte bílky, přidejte cukr, žloutky, olej a mouku s práškem do pečiva. Pečte na plechu nebo ve formě při 180 stupních 20 minut.
2) Čokoládový krém: Rozpusťte čokoládu, nechte ji vychladnout a smíchejte ji s mascarpone. Přidejte smetanu, cukr a promíchejte. Želatinu připravte podle návodu a vmíchejte ji do směsi. Na těsto navrstvíme krém a dáme do chladničky.
3) Vanilkový krém: Želatinu připravte podle návodu a smíchejte ji se smetanou, jogurtem, cukrem a vanilkovým cukrem. Na čokoládový krém navrstvíme vanilkový krém a dáme opět do chladničky ztuhnout.
4) Nakonec povrch ozdobte kousky mléčné a bílé čokolády a nechte ztuhnout v lednici.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento článek i Vašim přátelům! Doporučujeme Vám také recept na výborný nepečený jogurtový dort se skvělou želatinou.