Pokud i vy zbožňujete domácí pečivo a rádi si jej doma zkoušíte připravit, pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme křehký a nadýchaný domácí chléb! Jakmile jednou vyzkoušíte toto domácí pečivo, tak na to kupované už si ani nevzpomenete! Příprava je díky přiloženému foto receptu a video návodu velice snadná a časově nenáročná!
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat tento křehký a nadýchaný domácí chléb!
Pokud hledáte nějakou sladkou dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto vynikající jablečnou buchtu, jako od babičky!
Výborný recept na křehký a nadýchaný domácí chléb:
Co budeme potřebovat:
- 500 g polohrubé mouky
- 375 ml vody
- 8 g droždí
- 10 g soli
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme droždí s vodou.
2) Přidáme sůl a mouku.
3) Vypracujeme si hezké hladké těsto. Pod utěrkou necháme 60 minut kynout.
4) Jakmile nám těsto nakyne, tak do něj pomocí nože vytvoříme takovéto rýhy a pomoučníme jej.
5) Chléb umístíme do pečícího sáčku a necháme 20 minut odpočinout.
6) Pečeme při 220 stupních zhruba 25 minut.