Tento recept pravděpodobně nebude určen pro začátečníky v kuchyni, ale naopak poslouží jako skvělá inspirace pro ty, kteří již zdolali všechny kulinářské milníky a zároveň se chtějí dále a dále zdokonalovat. Zkuste si připravit tento lahodný a krásně vypadající kokosovo-čokoládový dort plněný krémem, který v sobě spojuje lehkou chuť exotického kokosu a známé klasické čokolády. Dohromady tvoří nezapomenutelnou kombinaci.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosovo-čokoládový dort plněný krémem
Co budeme potřebovat:
- 1 litr mléka
- 1 pudink se smetanovou příchutí
- 60 g škrobu
- 8 lžiček cukru
- 100 g strouhaného kokosu
- 10 g želatiny
- asi 30 ml bílé sladké smetany
Složení polevy:
- 150 ml sladké smetany
- 100 g hořké čokolády
Složení těsta (připravte 3x, získáte 3 vrstvy těsta):
- 70 g vaječných bílků (přibližně 2 vejce)
- 60 g cukru
- 10 g mouky
- 10 g škrobu
- 10 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička mléka
- 1 lžička rumu
Jak budeme postupovat:
1. Želatinu rozpusťte ve 100 ml mléka. Ve 200 ml mléka uvařte pudink s cukrem a škrobem. Zbytek mléka svařte s cukrem a kokosem, pak přidejte pudink a vařte, dokud směs nezhoustne, nakonec vmíchejte rozpuštěnou želatinu a smetanu.
2. Během vaření smíchejte čokoládu se smetanou. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Bílky vyšlehejte s cukrem. Poté do těsta vmíchejte všechny ostatní ingredience a pečte ve formě o průměru 24 cm asi 15 minut při 160 stupních.
3. Postup opakujte se všemi vrstvami. Nakonec vrstvy naskládejte na sebe: těsto-krém-krém-máslo-krém-máslo-krém. Celý dort polijeme polevou a můžeme ozdobit kokosem. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i svým přátelům a zkuste také úžasný recept na lahodné kokosové “Raffaelo” kuličky, po kterých se u vás doma jen zapráší!