Léto je obdobím, kdy mnozí z nás rádi grilují nebo opékají buřty pod širým nebem. Počasí je však letos velmi nevyzpytatelné, takže se může stát, že z plánovaného grilování nic nebude. Ale nemusíte zoufat! Pokud jste již nakoupili klobásy a párky, co takhle se sejít doma a připravit si k těmto pochoutkám lahodné pečené brambory s debrecínskou klobásou a cibulí? Společný večer si jistě užijete!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pečené brambory s debrecínskou klobásou a cibulí!
Ingredience, které budeme potřebovat:
- 1 kg brambor
- 5 středně velkých cibulí
- petržel podle chuti
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- pálivá paprika podle chuti
- majoránka podle chuti (sušená)
- pepř
- 50 ml slunečnicového oleje
- 800 g debrecínské klobásy
Postup:
Oloupejte brambory a cibuli a nakrájejte je na kousky. Přidejte pepř, sůl, papriku, majoránku a promíchejte s olejem. Přidejte nakrájenou debrecínskou klobásu, vše řádně promíchejte a ozdobte petrželkou.
Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, pak promíchejte a nechte dopéct.
Sdílejte tento recept, rádi ho uvidí i vaši přátelé! Inspirujte se dalším super receptem: Vynikající suroviny na grilu, které jsou skvělou alternativou masa.