Pečené brambory s debrecínskou klobásou a cibulí!

Léto je obdobím, kdy mnozí z nás rádi grilují nebo opékají buřty pod širým nebem. Počasí je však letos velmi nevyzpytatelné, takže se může stát, že z plánovaného grilování nic nebude. Ale nemusíte zoufat! Pokud jste již nakoupili klobásy a párky, co takhle se sejít doma a připravit si k těmto pochoutkám lahodné pečené brambory s debrecínskou klobásou a cibulí? Společný večer si jistě užijete!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.


Pečené brambory s debrecínskou klobásou a cibulí!

Ingredience, které budeme potřebovat:

  • 1 kg brambor
  • 5 středně velkých cibulí
  • petržel podle chuti
  • sůl podle chuti
  • pepř podle chuti
  • pálivá paprika podle chuti
  • majoránka podle chuti (sušená)
  • pepř
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 800 g debrecínské klobásy

Postup:

Oloupejte brambory a cibuli a nakrájejte je na kousky. Přidejte pepř, sůl, papriku, majoránku a promíchejte s olejem. Přidejte nakrájenou debrecínskou klobásu, vše řádně promíchejte a ozdobte petrželkou.

Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 15 minut, pak promíchejte a nechte dopéct.

Sdílejte tento recept, rádi ho uvidí i vaši přátelé! Inspirujte se dalším super receptem: Vynikající suroviny na grilu, které jsou skvělou alternativou masa.