Dnes jsme pro milovníky gulášů a neobvyklých polévek připravili speciální recept – jehněčí guláš! Díky obrovským kusům masa a čerstvému chlebu se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času. Přijďte si s námi připravit tuto lahodnou polévku.
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Recept na jehněčí guláš se zeleninou
Ingredience:
2 lžíce oleje
1 kg jehněčích kousků (krku)
25 g másla
3 ks cibule
3 ks česneku
3 ks mrkve
6 ks brambor
2 ks bobkového listu
2 plechovky loupaných rajčat
1 ks celé skořice
1 KL soli
1/2 KL mletého černého pepře
drcený kmín
mleté chilli
1 hrst petrželky
oregano
(dle chuti červené víno)
Postup:
Připravte si velký hrnec, ve kterém rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na plátky, přidejte do hrnce a na středním plameni restujte do změknutí, asi 7 minut. Česnek nasekejte nahrubo a přidejte ho k osmažené cibuli. Smažte je asi 2 minuty na středním plameni.
Poté k cibuli a česneku přidejte jehněčí maso nakrájené na větší kousky. Pak přidejte polovinu másla (25 g) a maso na něm chvíli opečte. Maso osolte a opepřete, přidejte mletou papriku, bobkový list a celou skořici.
Vše dobře promíchejte a poté přidejte rajčata. Celou směs dušeného jehněčího masa zalijte vodou (podle chuti můžete nyní přidat takové 2 deci červeného vína), ale jen tolik, aby maso nebylo zcela zakryté. Vařte na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud maso nezměkne.
Pak vytáhněte skořicovou tyčinku, přidejte očištěné a na větší kousky nakrájené brambory a mrkev. Pokud se nám zdá, že je v guláši málo vody, můžeme přidat několik decilitrů. Poté vše nechte dalších 30 minut vařit. Přidejte sůl, černý pepř a oregano.
Jehněčí guláš je hotový! Dobrou chuť.
Pokud se Vám tento recept na jehněčí guláš líbil, sdílejte jej i svým přátelům!