Jak od šéfkuchaře: Vydatný jehněčí guláš

Dnes jsme pro milovníky gulášů a neobvyklých polévek připravili speciální recept – jehněčí guláš! Díky obrovským kusům masa a čerstvému chlebu se po dojedení své porce nebudete moci zvednout od jídelního stolu. Příprava je jednoduchá, jen si na ni musíte vyhradit dostatek času. Přijďte si s námi připravit tuto lahodnou polévku.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na vydatný jehněčí guláš
Zdroj: Shutterstock

Recept na jehněčí guláš se zeleninou

Ingredience:

2 lžíce oleje

1 kg jehněčích kousků (krku)

25 g másla

3 ks cibule

3 ks česneku

3 ks mrkve

6 ks brambor

2 ks bobkového listu

2 plechovky loupaných rajčat

1 ks celé skořice

1 KL soli

1/2 KL mletého černého pepře

drcený kmín

mleté chilli

1 hrst petrželky

oregano

(dle chuti červené víno)


Postup:

Připravte si velký hrnec, ve kterém rozehřejte olej. Cibuli nakrájejte na plátky, přidejte do hrnce a na středním plameni restujte do změknutí, asi 7 minut. Česnek nasekejte nahrubo a přidejte ho k osmažené cibuli. Smažte je asi 2 minuty na středním plameni.

Poté k cibuli a česneku přidejte jehněčí maso nakrájené na větší kousky. Pak přidejte polovinu másla (25 g) a maso na něm chvíli opečte. Maso osolte a opepřete, přidejte mletou papriku, bobkový list a celou skořici.

Vše dobře promíchejte a poté přidejte rajčata. Celou směs dušeného jehněčího masa zalijte vodou (podle chuti můžete nyní přidat takové 2 deci červeného vína), ale jen tolik, aby maso nebylo zcela zakryté. Vařte na mírném ohni za občasného míchání asi hodinu, dokud maso nezměkne.

Pak vytáhněte skořicovou tyčinku, přidejte očištěné a na větší kousky nakrájené brambory a mrkev. Pokud se nám zdá, že je v guláši málo vody, můžeme přidat několik decilitrů. Poté vše nechte dalších 30 minut vařit. Přidejte sůl, černý pepř a oregano.

Jehněčí guláš je hotový! Dobrou chuť.

Recept na jehněčí guláš
Zdroj: Shutterstock

Pokud se Vám tento recept na jehněčí guláš líbil, sdílejte jej i svým přátelům!